TULISS // Seyahat

BAVUL HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI

Tülin Şahin _ valiz1

1- Seyahat ederken mutlaka şıklığa dikkat edin. Kullanacağınız bavulun,valizin,el çantasının bir estetiği ve kalitesi olmalı.

2- Kaybolmalara karşı önlem alın. Bavulunuz alışılmışın dışında bir renkte ve modelde olmasında fayda var. Böylece olası bir kaybolma durumunda hem siz hem de görevliler bavulunuzu rahatlıkla tanımlayabilir. Hatta diğer yolcular bagaj bandında kendisininkiyle karıştırıp bagaj bandından alıp gitmez.

3- Liste yapın. Seyahetinizde yapacağınız tüm etkinlikleri gün ve gün, saat ve saat olarak öncellikle bir kağıda yazın. Etkinliklerin yanlarına da giymek istediklerinizi ekleyin. Daha sonra gardırobunuzdan tüm bu kıyafetleri ve aksesuarları çıkarın ve hepsini net bir şekilde görebilmek için yere serin. Böylece rahatlıkla ne eklemeniz ne çıkarmanız gerekir her şeyi görmüş olacaksınız. Ardından bavula yerleştirmeye başlayın.

4-İç çamaşırlarınızı mutlaka bir bez kılıfın içine koyup bavulunuza öyle yerleştirin. İç çamaşırı ve çorap satan mağazalarda özel kılıflar satılmakta. Veya hiç kullanmadığınız bir ayakkabı kılıfını değerlendirin.

5- Ayakkabılarınızla verilen bez ayakkabı kılıflarını, ayakkabılarınızı bir yere taşımak istediğinizde mutlaka değerlendirin. Böylece hem ayakkabılarınız deforme olmamış olur hem de bavuldaki kıyafetleriniz zarar görmez.

6- Kısa süreli iş seyahatlerine çıkarken gömlek ve takım elbisenizi tekerlek sistemli giysi valiziyle rahatlıkla buruşturmadan taşıyabilirsiniz. Bu tip bavulları bir çok boyutta bulabilirsiniz.

7- Banyo malzemelerinizi mutlaka ama mutlaka özel olarak üretilen dayanıklı tuvalet çantasına koyun ve bunları mutlaka bildiğiniz ve güvendiğiniz bavul markalarının mağazalarından edinin.

8- Ağır kıyafetlerinizi bavulunuza koymayın üzerinize giyin.

9- Mümkünse kıyafetlerinizin renkleri ve modelleri birbirleri ile kombinlecek şekilde götürün. Böylece her kıyafete göre ayakkabı ve aksesuar götürmekten kurtulmuş olursunuz. Örneğin siyah kıyafetler götürüyorsanız, kahverengi kıyafetler almayın çünkü ikisinin aksesuarları tamamen farklı olmak zorunda. Ama birinden birini götürdüğünüzde sadece şal, fular, kemer vs gibi ufak aksesuarlar alarak istediğiniz değişiklikler yapabilirsiniz.

10-Giysileriniz arasında boşluk olmasın, kıyafetler böyle daha çok kırışır.

11- Gideceğiniz yerin hava durumuna bakmadan yola çıkmayın. Yağmur varsa mutlaka bavulunuza şemsiye, bere veya şapka atın.

12- Değerli takılarınızı el çantanıza koyun.

13- El çantanıza mutlaka ekstradan bir hırka veya şal atın. Ne olur ne olmaz.

14- Unutmayın jean pantolonlar bavulunuzda oldukça ağırlık yapar. Bavulunuza birkaç tane yerleşmeden önce tekrar düşünün. 3 jean yerine, 1 jean ve 2 kumaş pantolon sizi kurtarıyorsa bunu tercih edin.

15- Açık renk kıyafetlerinizi içine dışına çevirin bir plastik poşete koyun ve bavulunuza öyle yerleştirin. Örneğin yağmur yağmış ve bavullar ıslanmışsa kıyafetlerinizin birbirini boyayabilir.

16- Bavulunuzun kilidi ve isim etiketi mutlaka olsun. Üzerinde ise, ikamet ettiğiniz ve gideceğiniz yerin adresi eksiksiz olarak yazılı olsun. Ama gideceğiniz adresin üzerine aynı zamanda bir parantez içinde bulunacağınız tarihleri de not edin ki kaybolma ihtimalinde siz evinize döndüğünüze bavulunuz tekrar oraya gitmesin  : )

 
Tülin Şahin _ valiz2
Tülin Şahin _ valiz3
  Tülin Şahin imza  

Resim ve yazıların, kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. Ancak tuliss.com kaynak gösterilerek kullanılabilir.

Mail listesinden çıkmak için tıklayınız...